The Trockenbeerenauslese (TBA) is the most precious of the Austrian dessert wines. It is exclusively made from grapes which have shrivelled and dried out like raisins due to the affection of noble rot. This leads to a must concentration of at least 32 degrees KMW (equivalent to a sugar content of almost 40 %) and it requires expert skills of a winemaker to achieve and maintain harmony between the aroma composing elements. Establishing this well-ballanced relation is a craft only mastered by winemakers with a comprehensive experience in this special field.
AT-BIO-402
Diese Trockenbeerenauslese ist ein eleganter Cuveé aus Sämling und Welschriesling. Sie glänzt mit harmonischer Süße, elegant eingebundener Säure und vollem Aroma.
Dieser Wein passt hervorragend zu gereiftem Käse oder als Begleiter eines süßen Desserts bei einem Festmahl. Viele Liebhaber schwärmen auch vom puren Genuss, einfach als ein Glas eines außergewöhnlichen Weins am Abend.
Dieser Wein bereitet schon jetzt enormes Vergnügen. Er kann allerdings noch für beinahe unbegrenzte Zeit gelagert werden, da sein konzentrierter Inhalt die Alterung höchst positiv beeinflusst.
12° C
10.5 %vol
7.9 g/L
223.4 g/L
30 Jun 2016, Gold Medal, 93 points
23 Oct 2016, Gold Medal, 90.3 points